LGS FEN FULL TEKRAR TESTİ (YENİ NESİL 120 SORU)

Bugün LGS'de Çıkabilecek Fen Soruları üzerine biraz kafa patlatalım istiyorum. Özellikle piyasada var olan kaynak çeşitliliği bu kadar fazla iken neredeyse her türlü sorunun çıkma ihtimali var diyebiliriz. Ancak yine de her zaman olduğu gibi "MEB LGS Fen Testi Sorularında Ne Sorabilir?" diye düşündüğümüzde elbette pusulamız yine MEB'in bugüne kadar gerçek sınavlarda sormuş olduğu sorular ve yayımlamış olduğu beceri temelli yeni nesil sorular olmalı. Neden mi? Bu sınavı kim hazırlıyor arkadaşlar? Evet, ben de öyle düşünmüştüm.

8. Sınıf LGS Çıkabilecek Fen Soruları

Neyse, kısacası LGS'de başarıya odaklanmış olan her öğrencinin kafasında yer alan önemli sorulardan biridir "LGS'de Çıkabilecek Fen Soruları?" Bu sebeple ben de sizlere bu sorunun cevabını vermek için güzel bir yazı ve bu yazının en altında da "MEB Tarzı Yeni Nesil LGS Fen Soruları" hazırladım. En alt bölümden tüm bu soruların yer aldığı PDF'leri kolayca indirebilirsiniz. Dilerseniz, gelin şöyle bir ünitelere göz atarak "2022 LGS'de Çıkabilecek Fen Soruları Nelerdir?" sorusunu yanıtlamaya geçelim.


1. Ünite: Mevsimler ve İklim'de öyle almış olduğunuz kaynak kitaplarınızdaki kadar üst düzey soruların çıkacağını düşünmüyorum. Özellikle temel kazanımlara odaklanmanız ve bunları bilmenizin 2022 LGS'de çıkabilecek 1. Ünite fen soruları konusunda başarılı olmanıza yetecektir.

2. Ünite: DNA ve Genetik Kod ünitesinden her yıl olduğu gibi bu yıl da en az 4 soru çıkacaktır. Özellikle DNA'nın Yapısı ve Özellikleri ile Kalıtım'dan kesin soru gelecektir. Kalan bölümdeki konuları birleştirip tek bir soru halinde de sorabilirler. Çaprazlama sorarlarsa ben bu sorunun Mendel'in Çalışmaları kapsamında ele alınacağını düşünüyorum.

3. Ünite: Basınç ünitesinden 2 soru bekleniyor. Bir tanesinin günlük hayatla ilişkili katı basıncı sorusu olacağını diğerinin ise hem sıvı hem de gaz basıncının bir arada olduğu bir soru tarzı olabilir.


4. Ünite: Madde ve Endüstri ünitesinden en az 5 soru gelecektir arkadaşlar. Periyodik Sistem'de yamultabilecek konu başlıklarından biri olan bilim insanlarını sorabilirler. Bununla birlikte bir kimyasal tepkime grafiği dahilinde hazırlanmış bir soru, asitler ve bazlarda belirteçler ile birlikte günlük hayatla ilişkili bir soru, maddenin ısı ile etkileşimi bölümünden ise ısınma grafiği sorulabilir. Bu yıl kimya endüstrisi ile ilgili kapsamlı bir soru bekliyorum.

5. Ünite: Basit Makineler ile ilgili olarak ne çıkabileceğini pek kestiremiyor olsam da bence günlük hayatla ilişkili, mantık muhakeme becerinizi ölçen ve temel basit makine kurallarını isteyen bir soru hazırlayabilirler. Birleşik makineler ile ilgili bir soru da çıkarsa şaşırmayın derim.

6. Ünite: Enerji Dönüşümler ve Çevre ünitesinden ise fotosentez tepkimesi çerçevesinde hazırlanmış bir soru ile birlikte madde döngülerini de karşınıza çıkarabilirler.

7. Ünite: Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi'nden ise geçtiğimiz yıllarda tartışmaya neden olan metal bir yüzeye boya püskürtme sorusuna benzer bir soru geleceğini düşünmüyorum. Daha komplike ve muhtemelen elinizdeki hiçbir kaynakta karşılaşmadığınız tarzda oldukça güzel bir soru bekliyorum. Tabi bu soru elektriklenme ile ilgili olacak.


Benim tahminlerim bu şekilde arkadaşlar. "Tüm bu tahminleri nasıl yaptın?" diye soracak olursanız elbette rastgele kafama göre seçimler değil. MEB'in bu yıl ve bundan önceki yıllarda sormuş olduğu ve yayımladığı örnek sorular ile beceri temelli yeni nesil fen soruları değerlendirerek elde ettiğim sonuçlar. Şimdi sizler için hazırladığım 2022 LGS'de Çıkabilecek Fen Soruları PDF İndir dokümanlarını hemen aşağıdaki bölümden indirebilirsiniz. Eğer, LGS'de hedefiniz yüksek ise bu soruları çözmeden sınava girmeyin derim!

LGS Fen Bilimleri Çıkabilecek Sorular (1. Dönem)
LGS'de Çıkabilecek Sorular Testi - #1

LGS'de Çıkabilecek Sorular 1. Dönem Cevapları
TEST 1: 1. C 2. B 3. D 4. C 5. B 6. A 7. B 8. C 9. C 10. B 11. B 12. B 13. A 14. C 15. C 16. A 17. B 18. B 19. D 20. A 21. C 22. C 23. A 24. B 25. B 26. A 27. B 28. C 29. D 30. C 31. C 32. D 33. A 34. D 35. A 36. A 37. D 38. A 39. B 40. B 41. D 42. B 43. C 44. B 45. B 46. B 47. D 48. A 49. B 50. C 51. B 52. C 53. D 54. D 55. A 56. C 57. A 58. A 59. B 60. C 61. D 62. C 63. B 64. B 65. A 66. A